čtvrtek 29. června 2017

RANNÍ ROZCVIČKA... A VEČERNÍ TAKY

Návrat ke cvičení je super! A taky krušný. A demoralizující. Jak to vypadá?


Před nějakými 10 dny jsem zase nastartovala cvičební koleso a rozjela to ve velkém. No, ve velkém... Do toho mám ještě daleko, to přiznávám. Zatím se plácám lehce začátečnicky. Jak už jsem psala v dřívějších blozích, 13 týdnů absolutní nečinnosti (jen postupně s chůzí), předtím několik měsíců ubírání a ubírání do minima. To už se někde projeví, i když jste procvičili a prohýbali a protančili v podstatě celý život.


A tak jsem uznala, že dojde na to, co jsem nikdy neplánovala - na cvičení pro začátečníky. I to bylo krušné, ostatně pár prvních postřehů jste si mohli přečíst tady. Ale postupně se to zlepšuje.


Jak to tedy vypadalo v praxi?
První týden následovně:
čtvrtek: nic, nic, nic
pátek: salsa 60 minut
sobota: Jillian Michaels Beginner Shred 1, 25 minut / nordic walking 45 minut
neděle: Beginner Shred 1, 25 minut / krátký výlet
pondělí: Beginner Shred 1, 25 minut / procházka (ty bývají kolem hodiny)
úterý: nic
středa: nic nic, jen zubař

Na rozjezd dobrý. Postupně, nepřehánět, nepřepálit. Je to přece jen po dlouhé době a na dvoufázový trénink si musím počkat.
Zabrat mi ostatně daly dámské kliky!!!


V dalším týdnu už se to začalo trošku rozšiřovat, hurá!
čtvrtek: nic a vedro k padnutí
pátek: ještě nic, nebylo mi dobře
sobota: ale tady už zase hezky zpátky Beginner Shred 1, 25 minut / procházka
neděle: hora žehlení na 70 minut
pondělí: Beginner Shred 1, 25 minut / a vpodvečer první dlouhý trénink! No More Trouble Zones (ano, zase Jillian - pořád tak trochu koketuju s plánem ji procvičit celou jako jednotlivé programy)
úterý: Beginner Shred 1, 25 minut / procházka
středa: nic nic

Posun je znát. Už dávám pár normálních, plnotučných kliků. A ab-hold neboli prkno na předloktí už 2 x 30 vteřin. V tomhle směru spokojenost. Přecházím na těžší verze cviků. A hned se cítím díky tomu líp. I když pořád končím rudá jako rajče, které navíc právě zdatně orosili :-)





Proč zrovna Jillian Michaels?

Je to ikona. Ano, umím si udělat trénink sama (a udělat ho i druhým), ale upřímně, vyhovuje mi, že vypnu mozek a nechám se dirigovat. Když u cvičení musím myslet nad choreografií a postupem cviků, připadá mi to jako práce - i když milá.
Její programy navíc nejsou vůbec špatné.
A kde k nim přijdu?
Čím dál víc využívám takzvané Amazon Video. Nekupujete celé DVD v krabici a neplatíte poštovné, ale koupíte si stáhnutí a program si jednoduše uložíte. Koupíte, a máte ho hned v počítači.
Možností jsou taky různé streamy. Třeba zrovna Jillian má vlastní stream s názvem FitFusion, tam jsou nejen její programy, ale taky programy různých dalších spřátelených cvičitelů. Platí se měsíční paušál v dolarech. (Dlouho jsem takto například měla předplacené Beachbody on Demand, než se ze dne na den rozhodli, že zruší přístup celému světu s výjimkou USA, Kanady a UK - asi jim to jinde moc kradli a dávali na internet. Jo, když jsme u toho, Jillian patří k nejkradenějším. A docela proti tomu bojuje. Zrovna velmi nedávno vyhrála hodně veliký soudní spor s jistou společností, která její videa dávala na YouTube. A byly to dost slušné peníze - a taky precedens.)
Kdo rád fyzicky něco v ruce a ještě neprošel hromadnou "debordelizací" domácnosti a vyhazováním všeho možného pod vlivem Zázračného úklidu, může si DVD objednat buď tady, nebo přes české prodejce - ale tam často neseženete všechno.



No a dneska došlo i na první dlouhé kardio Banish Fat Boost Metabolism. Ale to už jsme vlastně v dalším týdnu, tak o něm zas příště.


Žádné komentáře:

Okomentovat